Muistoissamme

26.03.2021

Olen vältellyt tämän tekstin kirjoittamista, sillä vieläkin tunteet palaavat hyvin vahvasti pintaan. Yksi kasvattajan uran raskaimmista päivistä oli n. kuukausi sitten, kun samana päivänä, lähes samaan aikaan - toisistaan riippumatta - lopetettiin Leo, sekä Leon tytär Myy. 

Leon osalta ensimmäiset merkit syövästä tulivat esiin hyvin nopeasti sydäntutkimuksen jälkeen. Imusolmuke kainalossa alkoi kasvaa, mutta toiveissa oli, että kyse on vain akuutista tulehdusreaktiosta. Valitettavasti mitään ei ollut tehtävissä ja ohutneulanäyte paljasti kyseessä olevan agressiivinen imusolmukkeissa leviävä syöpä. Sydäntutkimuksessa havaittu lievästi alhaisempi supistuvuus selittyy syövällä, sillä ajallisesti nämä osuvat yksiin. Lohtua se ei varsinaisesti tuo, mutta selityksen toki kasvatusmielessä. 

Myyn kohdalla kyseessä oli huomattavasti yllättävämpi ja sitä myötä traumaattisempi tilanne. Myyn selässä paljastui jo virallisissa kuvissa selkeitä spondyloosimuutoksia, jonka vuoksi jalostuskäyttö päätettiin jättää tekemättä. Myy jatkoi kuitenkin harrastuksiaan normaalisti ja oireita seurattiin hyvin tarkalla silmällä. Kun talvella alkoi oireita ilmentyä, jäi Myy uusintakuvien jälkeen viettämään vapaaherrattaren elämää ilman treenejä. 


Leon muistovideon julkaisimme Facebookissa:

https://fb.watch/4te60kfkZp/