Urosvalinnan vaikeutta

13.02.2021

Olen nyt useamman kuukauden pohdiskellut aktiivisesti urosvaihtoehtoa Fialle. Haaveilen itsevarmasta ja tasapainoisesta uroksesta, jolla on sukutaulussa jotain hiukan erilaista ja terveystutkimusten osalta ei suuria mörköjä dcm:n osalta. Rakenteellisesti Fia kaipaa urosta, jolla on takaosassa hyvä lanneosa, sekä hyvät takakulmaukset. Viettiähän meillä on omasta takaa riittävästi, joten enemmänkin toivoisin nyt tasapainoista luonnetta, että ei mennä yli hektisyyden osalta. 

Omalta osaltaan geenitestit eivät ole tuoneet asiaan juuri helpotusta, sillä valitettavan harvat urokset on geenitestattu ja ne jotka on, eivät COI% osalta ennusta parannusta asiaan. Toisaalta luonteen kustannuksella en ole myöskään valmis kaikesta tinkimään.. Niin ja sitten vaikka tuleekin löydettyä mielenkiintoisia uroksia, niin aina tulee jotain vastaan, mikä muuttaa suunnitelmia.. 

Noh, nyt kiikarissa on yksi uros, jonka terveystarkastukset alkavat holteroinnilla ja edetään niistä sitten pykälä kerrallaan eteenpäin. Saa pitää peukkuja, sillä jännää tämä odottelu ainakin on! 

 Talviset terveiset täältä Pukkilasta!