Uusia suunnitelmia

22.01.2024

Vuosi on vaihtunut ja tämä kasvattaja lupaa taas koettaa aktivoitua päivittämään kotisivuja aktiivisemmin. Vuosi 2023 oli kaikessa mahtavuudessaan myös todella kiireinen ja raskas. Onnistumisiin voidaan luetella Erkin (D. Eros) IDC MM-kisamatka Slovakiaan, sekä Konstan jälkitulokset, sekä useampi näyttelyvaliotitteli. Veeran pentue oli valitettavan pieni, mutta onneksi kaikille pennuille löytyi juuri sopivat kodit. Toivottavasti heistä kuulemme vielä! 

Vuoden kirpaisevin menetys oli Erkin äkkikuolema syksyllä juuri ennen rotumestaruuskisoja. Näitä rodun ikäviä puolia on menettää ystävänsä yllättäen kesken parhaiden vuosien ja siihen jokaisen Dobermannia hankkivan tulisi myös henkisesti varautua.. 

No mitä sitten on luvassa vuodelle 2024? Toiveissa meillä on saada jopa kaksi pentuetta tälle vuodelle. Kevään suunnitelmat on Fialle (D. Fayal) kotimaisella uroksella, joka tullaan julkaisemaan kun astutus on onnistunut ja toiveet laitettu alulle. Painopiste on kattavissa terveystutkimuksissa ja hiukan iäkkäämmässä uroksessa, Luonteellisesti toivotaan arjessa tasapainoisia yksilöitä, joiden kanssa on helppoa harrastaa lajia kuin lajia. Toinen tuleva pentue on suunnitteilla Ellalle (D. Graziella), mikäli kaikki terveystutkimukset (sydän, maksa) on kunnossa ja kasvattaja keksii itselleen riittävän mieluisan uroksen. Tässä toiveissamme on lähteä ulkomaille hakemaan taas jotain uutta verta tänne Suomeen. 

Muita vuoden tavoitteita on nauttia arjesta, sekä harrastaa koirien kanssa kaikkea sitä mistä tulee hyvä mieli. Arjen touhuistamme saa parhaan viitteen Instagramista, jonne lupaan yrittää päivittää vähän aktiivisemmin kuin sivuille. Nyt talvella keskitymme nauttimaan lumesta vetolajien muodossa ja kevään tullen metsä kutsuu meitä jäljen muodossa. Ota ihmeessä yhteyttä, mikäli haluat kuulla lisää suunnitelmistamme tai haluat tulla muuten vaan tutustumaan Fiaan ja Konstaan.