BLOGI

Lue mitä uutta meillä tapahtuu
 

Kyllä siinä kesti, mutta XL:n Embarkin tulos saapui vihdoinkin! Tuloksena vWd vapaa (jee!!) ja muista geenitesteistä DCM1 geenin 1 kopio, DCM2 vapaa.

Fian osalta viimeinenkin terveystutkimus (maksakoe) tuli eilen ok:na takaisin, joten tämän kasvattajan hermot ei enää kestä odotella ikuisuuksia kestävää odottelua Embarkin testin osalta. Olemme odottaneet uroksen testiä kuin kuuta nousevaa, mutta mitä pidemmälle odotus menee ja mitä enemmän olen uroksen omistajan kanssa jutellut, niin kyllähän...

Muistoissamme

26.03.2021

Olen vältellyt tämän tekstin kirjoittamista, sillä vieläkin tunteet palaavat hyvin vahvasti pintaan. Yksi kasvattajan uran raskaimmista päivistä oli n. kuukausi sitten, kun samana päivänä, lähes samaan aikaan - toisistaan riippumatta - lopetettiin Leo, sekä Leon tytär Myy.

Geenitestejä

23.03.2021

Saatiin vihdoin geenitestien tulokset takaisin - pitkä on odottavan aika! Konsta ja Gaia saivat Embarkin geenitestitulokset ja Fialle teetettiin Betterbredin monimuotoisuus testi.

Olen nyt useamman kuukauden pohdiskellut aktiivisesti urosvaihtoehtoa Fialle. Haaveilen itsevarmasta ja tasapainoisesta uroksesta, jolla on sukutaulussa jotain hiukan erilaista ja terveystutkimusten osalta ei suuria mörköjä dcm:n osalta. Rakenteellisesti Fia kaipaa urosta, jolla on takaosassa hyvä lanneosa, sekä hyvät takakulmaukset. Viettiähän...

Kuulumisia

16.12.2020

Meillä piti syntyä tällä viikolla Piikun pentue. Ultra näytti kuukausi sitten, ettei pentuja ollut tulossa kaikkien meidän harmiksi ja vähän pidempi hetki piti siitä sitten toipua. Näihin pentusuunnitelmiin tulee käytettyä paljon aikaa ja energiaa, joten pettymyksestä toipumiseen menee oma aikansa. Nyt yritetään tässä kääntää katseita kohti tulevaa...

Vihdoin päästiin tosi toimiin, kun juoksu edistyi ja Tauski kävi emäntänsä Piritan kanssa Oulussa riiausreissulla. Onnistuneen reissun sisältöön kuului kaksi onnistunutta astutusta, joten nyt sormet ja varpaat ristissä odottelemme kuukauden päästä tapahtuvaa ultraa!

Piikun kauan (odottavan aika on todella pitkä!!) odotettu juoksu on vihdoin alkanut! Aikataulullisesti tämä tarkoittaa sitä, että toivottavasti n. kahden viikon päästä on pennut saatu aluilleen ja kuukautta myöhemmin ultrassa sitten nähdään onko pentuja tulossa ja jotain viitettä määrästä.

Tauski on 31.12.2016 syntynyt isokokoinen uros. Tauskin kanssa harrastetaan tokoa ja igp:tä, joka aloitettiin Tauskin ollessa kaksi vuotias. Tauskin vahvuuksia igp:ssä on hyvä pitävä ote, suuri saalisvietti, itsevarmuus, pieni röyhkeys maalimiestä kohtaan ja kyky oppia nopeasti uusia asioita. Palkkana käytetään patukkaa tai palloa, mutta myös...

Tulevan pentueen vanhemmat isä Tauski, sekä emä Piiku, ovat tavattavissa tulevana viikonloppuna. Piikua voi käydä moikkaamassa SDY:n urospäivillä Oulunkylässä lauantaina 8.8.2020 tai molemmat vanhemmat ovat meillä täällä Pukkilassa sunnuntaina päivällä.